nav-left cat-right
cat-right

Θεραπεία αρθρίτιδας με βότανα

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από αρθρίτιδα αντιμετωπίζουν έντονο πόνο στις αρθρώσεις, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι ανακούφισης όπως η φαρμακευτική αγωγή, το μασάζ, η άσκηση, η γιόγκα και η κατάλληλη διατροφή. Αν και η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης έχει φτάσει σε υψηλό βαθμό, δεν υπάρχει αντικατάστατο για τις φυσικές τροφές και τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες που είναι οι ευκολότεροι και οι πιο γρήγοροι τρόποι για την πρόληψη και την θεραπεία του πόνου που επιφέρει η ασθένεια.

Υπάρχουν συγκεκριμένα βότανα, έλαια και μπαχαρικά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία της φλεγμονής, η οποία είναι επίσης συνέπεια της ασθένειας, καθώς και στην μείωση του πόνου στις αρθρώσεις. Εδώ θα βρείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να μάθετε περισσότερα γι’ αυτά τα θεραπευτικά τρόφιμα.

Καψαϊκίνη

Καυτερή πιπεριάΌταν το σώμα μας αισθάνεται πόνο, αυτό συμβαίνει επειδή τα ερεθίσματα του πόνου μεταδίδονται στον εγκέφαλό μας. Η ουσία Ρ είναι μια χημική ουσία (ένας νευροδιαβιβαστής) που συμμετέχει στη μετάδοση αυτών των ερεθισμάτων. Η καψαϊκίνη βοηθά στην μείωση της ουσίας Ρ, ή παρεμβαίνει στη λειτουργία της, βοηθώντας έτσι στην ανακούφιση από τον πόνο που προέρχεται από την αρθρίτιδα. Η καψαϊκίνη είναι επίσης αποτελεσματική με την θεραπεία της διαβητικής νευροπάθειας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας επειδή δρα για την ανακούφιση του πόνου στα νεύρα, τις αρθρώσεις και τους μύες. Μια μελέτη που διεξήχθη σε 31 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα και 70 ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα, έδειξε πως το 80% παρουσίασαν μείωση του πόνου δύο εβδομάδες μετά από την έναρξη της θεραπείας με καψαϊκίνη.

Reishi Gano

Reishi GanoΤο ReishiGano είναι ένα είδος βρώσιμου μανιταριού του οποίου το επίσημο όνομα είναι Ganodermalucidum και χρησιμοποιείται σε πολλές Ασιατικές χώρες για την βελτίωση της υγείας και την επίτευξη μακροζωίας. Το ReishiGano χρησιμοποιείται για την θεραπεία πολλών ασθενειών όπως ο καρκίνος, η φλεγμονή, η σκληροδερμία, η νευρασθένεια, η νεφρίτιδα, η αϋπνία, η ηπατική νόσος, η υπέρταση, η υπεργλυκαιμία, το έλκος, η βρογχίτιδα, η αρθρίτιδα και η αλλεργία. Υπάρχουν πάνω από 200 δραστικά συστατικά στο ReishiGano στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα τριτερπενοειδή, η αδενοσίνη και οι πολυσακχαρίτες, ενώ όλα έχουν εντυπωσιακά ιατρικά οφέλη.

Επίσης υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το Reishi Gano συμβάλλει στην βελτίωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και οι οποίοι περιλαμβάνουν:

 • Είναι μια φυσική πηγή παυσίπονου (περιέχει τον αναστολέα COX2)
 • Είναι μια πηγή που έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ελέγχει τον πόνο και την δυσκαμψία των αρθρώσεων, των ιστών και των χόνδρων
 • Βοηθάει το σώμα να καταπολεμήσει λοιμώξεις και φλεγμονές επειδή ως ανοσο-διαμορφωτής συμβάλλει στον έλεγχο των αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα
 • Έχει αξιολογηθεί ως 7 φορές πιο ισχυρό από το Ginseng, γεγονός που το καθιστά ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά συμβάλουν ώστε να απαλλαγεί το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την πρόκληση πολλών ασθενειών.

 

Tongkat Ali

Tongkat AliΤο TongkatAli είναι η ρίζα ενός μικρού δέντρου από τη Μαλαισία που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες:

 • Ενισχύει την σεξουαλική ικανότητα
 • Βοηθάει στην καταπολέμηση της κόπωσης (κοινό πρόβλημα στους περισσότερους τύπους αρθρίτιδας)
 • Ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας
 • Η ρίζα αυτή είναι γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα των ανδρογόνων ορμονών οι οποίες παίζουν έναν αναπόσπαστο ρόλο στην βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς επίσης στον έλεγχο και την ενίσχυση της ενέργειας – κάτι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ρευματοειδή αρθρίτιδα

Επιπλέον:

 • Μειώνει το στρες και την ένταση
 • Βελτιώνει τη ροή του αίματος προς τα όργανα
 • Βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία
 • Βελτιώνει την αίσθηση της ευημερίας
 • Αυξάνει την οστική πυκνότητα
 • Βελτιώνει την μυϊκή μάζα και την δύναμη

Αυτά τα τρία φυτά και βότανα είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν σε κάθε σχέδιο για τον αποτελεσματικό και μόνιμο έλεγχο της νόσου, καθώς επίσης και για την θεραπεία των πολλών μορφών της αρθρίτιδας και των συμπτωμάτων της πάθησης.

Comments are closed.